bukuprima

Sunday, May 07, 2006




SECARIK HARAPAN.............Zulaila Zakaria................RM19.90
TINDAKAN Adham mengahwini gadis asing bernama Nattasha telah menimbulkan konflik dalam keluarganya yang telah merancang menjodohkan Adham dengan Izzah anak Tuan Haji Ibrahim. Akibatnya, Adham bertindak menjauhkan diri dari keluarga dan meninggalkan kampung halaman. Kemunculan Aliya Nattalia, anak Adham telah membawa satu perubahan dalam hidup Tuk Wa, ibu Adham yang mahu merapatkan kembali hubungannya dengan keluarga Haji Ibrahim.Kali ini Tuk Wa mahu menjodohkan Nattalia dan Izzat Zaidi anak bongsu Haji Ibrahim untuk mendapatkan kembali tanah pusaka. Tanpa diduga suatu hari, Nattalia hampir lemas sewaktu bermain di tali air dan dia telah diselamatkan oleh Zaidi. Sejak itu, cinta mula berputik. Namun percintaan mereka mendapat halangan dari Adham. Dapatkah Tuk Wa merealisasikan hasratnya yang telah lama terpendam untuk menjodohkan Nattalia dengan Zaidi. Dan apa pula tindakan Adham seterusnya?

1 Comments:

Blogger book worm said...

Saye suke sangat cerite 'Secarik Harapan' cerite di best giler tapi mase tu saye pinjam buku tu,saye tak beli.Cerite ni kan boleh membawe pembace ke alam kayangan yg cukup mendalam.Cerite ni kan lagi bagus klau ia blh menjadi sebuah filem confirm cerite nie bile penonton tengok akan boleh berada di tempat yg same..hehe=)

5:23 AM  

Post a Comment

<< Home